Årets byggeri 2011 med Hansen UnitAl


14-03-2012 13:21:00

Krystallen kåret som Årets Byggeri 2011

 

Læserne af ArchDaily, verdens største arkitekturnetværk, har kåret Krystallen som vinder af arkitekturprisen Årets Byggeri 2011 i kategorien Kontorbyggeri.

 

Krystallen, designet af schmidt hammer lassen architects, er en udvidelse af finansinstitutionen Nykredits hovedsæde i København. Bygningens store stålkonstruktion fungerer som et arkitektonisk element og friholder samtidig bygningen for søjler, hvilket skaber maksimal fleksibilitet for medarbejderne i kontorarealerne.

 

”Det konstruktive design muliggør indretning af enten åbne kontorer eller lukkede rum – en indretning, der hurtigt kan ændres for at tilpasses nye arbejdsgange,” fortæller partner Kim Holst Jensen fra schmidt hammer lassen architects, og han fortsætter: ”Det har været afgørende for designet, at alle arbejdspladser skulle have høj dagslyskvalitet og udsigt til den omgivende by.”

 

Til facadesystem blev valgt Hansen UnitAl, der med sine 100 % præfabrikerede elementer, var årsagen til en rekordhurtig lukning af huset på kun 29 dage!

 

I september 2011 vandt Krystallen en Emirates Glass LEAF arkitekturpris i kategorien ”Bedste Strukturelle Design 2011”, og i august samme år modtog Krystallen den fine European Steel Design Award 2011. Herudover var Krystallen nomineret til en World Architecture Festival 2011 arkitekturpris og den lokale københavnske arkitekturpris Årets Arne 2012.

 

Læs også mere på schmidt hammer lassen architects hjemmeside her.

Mere om ArchDaily kåringen her.