HSHansen a/s vinder kontrakt på Det Nye Rigshospital


05-12-2014 09:08:00

 Det er et byggeprojekt i verdensklasse. Region Hovedstaden udvider Rigshospitalet ved at opføre en ny Nordfløj til behandling og forskning.

HSHansen har netop sat underskriften på kontrakten til ca. 185 mio. kr., og skal derved udføre facadelukningen på endnu et markant byggeri i Hovedstadsområdet. Tidligere på året har HSHansen blandt andet vundet lukningsentreprisen på Niels Bohr Bygningen samt facadelukningen på Copenhagen Arena.

 


"Vi er meget stolte over at være valgt til facadelukningen på Det Nye Rigshospital. Det er et byggeprojekt som er i en klasse for sig. Hos HSHansen har vi haft et meget positivt år og fået rigtig mange spændende kontrakter i hus. Kontrakten på Nordfløjen viser, at vi er en international og innovativ aktør indenfor store og komplekse lukningsentrepriser, og at vores tidligere projekter er afsluttet til bygherres fulde tilfredshed" siger Simon S. Kristensen – direktør i HSHansen a/s.

Det Nye Rigshospital er tegnet af arkitekterne 3XN og Aarhus arkitekterne.
Bygningen er karakteriseret ved en form som en serie foldede v'er bundet sammen af en tværgående fordelingsakse. Den foldede v-struktur åbner op for fire atrier, der fungerer både som behagelige opholdsområder for patienter og som differentierede orienteringspunkter, der gør det nemt at finde vej, når man bevæger sig gennem bygningen.

"Vi glæder os meget til samarbejdet med HSHansen på facadeløsningen" udtaler Bo Bøje Larsen – partner og administrerende direktør hos 3XN.

 

Facaderne på byggeriet udgør 25.000m2. Herudover er der ud- og indvendige beklædningsarbejder med i entreprisen. Facaden udføres i systemet Hansen UnitAl - præfabrikerede elementer. Til dette projekt udføres elementerne med færdig naturstensbeklædning og integreret solafskærmning monteret fra fabrik. Udover et godt arbejdsmiljø sikrer den indendørs produktion under "ordnede forhold" en høj grad af finish samt minimerer risiko for fejl og mangler. Samtidig sikrer den høje grad af præfabrikation bygherren en god totaløkonomi, da der ved at anvende Hansen UnitAl frigives værdifuld plads og tid på byggepladsen til andre entreprenører.

 

Projekteringen er påbegyndt og facademontagen foregår fra januar 2016 til oktober 2016.

 

Bygherren er Rigshospitalet og byggeriet drives af en projektgruppe der har til huse på Blegdamsvej. Til at bistå med rådgivningen har Rigshospitalet valgt Niras A/S. Byggeriet står færdigt til ibrugtagning i 2018.

 

"Projektet har haft høj fokus hos os. Vi er glade og stolte over at vi har indgået denne aftale, da vi har brugt rigtig mange ressourcer i salgsfasen for at komme i mål med både de rigtige løsninger og den rigtige pris. Vi glæder os til samarbejdet med alle involverede parter og til at levere det færdige resultat til bygherres fulde tilfredshed" slutter Jesper Madsen – salgs- og marketingschef hos HSHansen.

 

Med kontrakten på Det Nye Rigshospital, kan HSHansen se tilbage på et år, hvor det er lykkedes at skabe en rekordhøj ordrebeholdning via projekter hvor kun de bedste internationale aktører kan være med.